Franse expertise

Quo Vadis, het Franse vlaggenschip van de agenda’s, ontwikkelt zijn expertise in het hart van de fabriek nabij Nantes, waar 210 mensen dagelijks werken en industriële en ambachtelijke kennis combineren om het ideale product voor iedereen te ontwerpen.

savoir-faire-francais-quo-vadis
metiers-portr

Toegewijde teams

Jérôme Nusse, die gehecht is aan de geschiedenis van het bedrijf en bezield wordt door de emotie die papier teweegbrengt, bevordert de loyaliteit van zijn medewerkers aan het bedrijf en waardeert het feit dat zijn teams bijdragen aan de toekomst van Quo Vadis. Het bedrijf streeft ernaar om een hoog niveau van bekwaamheid te handhaven in alle functies en de betrokkenheid van alle medewerkers te bevorderen.

‘Origine France Garantie’ producten

De betrouwbaarheid en kwaliteit van Quo Vadis-agenda’s werd in 2013 beloond met het behalen van het label “Origine France Garantie” of “gegarandeerd van Franse herkomst”. Quo Vadis is de eerste producent van agenda’s die dit label heeft verkregen en kan hiermee garanderen dat zijn producten van Franse oorsprong zijn en de Franse industrie en expertise promoten. In 2015 werden ook kalenders, notitieboekjes en adresboekjes geïntegreerd in de certificering.

 

Quo Vadis ontwerpt, produceert en verzendt meer dan 8 miljoen agenda’s per jaar. Elke stap, van het ontwerp tot de commercialisatie, wordt intern beheerst:

De coulissen van de Quo Vadis agendaproductie

développement-produits-quo-vadis

De ontwikkeling van de producten:

Het team dat de producten ontwerpt werkt nauw samen met designers, grafisch vormgevers, trendwatchers, onderzoeksbureaus en leveranciers om nieuwe producten te definiëren. Het bepaalt hun kenmerken, vormen, kleuren, materialen, zodat deze voldoen aan de behoeften van de klanten en de veiligheid van de consumenten.

impression-produits-quo-vadis

Het drukken:

Het drukken van de vellen wordt uitgevoerd door offset en rotatiepersen die het mogelijk maken om tot 8 kleuren voor de agenda’s te gebruiken. Het papier is chloorvrij, van een erkende kwaliteit, wit of ivoorkleurig (Prestige-lijn) en weegt tussen 60 en 350 gram. Het wordt geproduceerd door Clairefontaine.

faconnage-produits-quo-vadis

De vormgeving:

Onder vormgeving worden de activiteiten verstaan die het bedrukte vel transformeren tot een papieren agenda. De vellen worden tot katernen gevouwen met behulp van vouwmachines en deze katernen worden vergaard en genaaid door vergaar- en naaimachines om een genaaid boekblok te verkrijgen.  Vervolgens wordt de binding uitgevoerd door de machine voor het type gekozen binding: metalen spiraal, plastic spiraal, nieten, Duitse binding, gebrocheerd.

fabrication-couverture-quo-vadis

De productie van de verwijderbare omslagen:

Na het doorlopen van de paden van de eerste werkplaats die gewijd is aan het drukken en de vormgeving, verder naar de tweede werkplaats waar de omslagen worden ontwikkeld. Hier worden de verwijderbare omslagen gemaakt van verschillende materialen. Bij sommige collecties wordt een “zadelmaker” afwerking aangebracht dankzij het stikwerk en precieze gebaren van de naaisters (het naaien van de ronde hoeken van de omslag, afwerking van de stiksels met de schaar enz.). Ten slotte worden bepaalde omslagen gepersonaliseerd met behulp van een “cliché”, een soort metalen stempel waarmee verschillende motieven op de omslag kunnen worden aangebracht (warmtedruk, kleur, enz.).

pose-couverture-produits-quo-vadis

Het aanbrengen van de omslag:

Als de omslag eenmaal is vervaardigd, bestaat de laatste stap uit het aanbrengen hiervan op het binnenwerk om een agenda te krijgen. De Duitse, integraal gebonden of gelamineerde en gelijk afgesneden omslagen worden rechtstreeks door de bewerkingsmachines aangebracht. De verwijderbare omslagen worden handmatig aangebracht tijdens de “bekleding”. Het boekblok wordt in de omslag gestoken en de eventuele opties worden toegevoegd (adresboek, uitneembaar boekje, enz.)