Milieuverbintenis

Quo Vadis is toegewijd aan en begaan met het milieu en neemt deel aan de veranderingen van morgen. De belofte van het bedrijf ten aanzien van duurzame ontwikkeling maakt al vele jaren deel uit van zijn strategie; Quo Vadis doet er alles aan om zijn klanten verantwoorde en duurzame producten aan te bieden en is transparant over zijn praktijken door middel van zijn milieucharter.

environnement-RSE-engagement-quo-vadis

De beloftes van Quo Vadis :

produire-fance-quo-vadis

1. Productie in Frankrijk:

Quo Vadis heeft in 2013 het enige label verkregen dat de Franse oorsprong van een product waarborgt: Origine France Garantie.

fournisseur-quo-vadis-charte

2. Samenwerken met milieubewuste partners:

De leveranciers moeten de verordening van de Europese Unie, REACH, in acht nemen, die is aangenomen om de gezondheid van mens en milieu te beschermen tegen de risico’s die chemische stoffen kunnen opleveren. De leveranciers van Quo Vadis beloven om de milieu- en sociale doelstellingen van het bedrijf na te leven.

certifications-qualité-quo-vadis

3. Erkende certificaten behalen:

  • het merk Imprim’ Vert®: het bedrijf heeft concrete acties ondernomen die leiden tot een verkleining van de effecten van zijn activiteiten op het milieu. Quo Vadis zorgt voor het beheer en de opslag van gevaarlijke afvalstoffen, verbiedt alle giftige stoffen en houdt zijn energieverbruik bij.
  • PEFCTM en FSC®: Quo Vadis gebruikt papier dat afkomstig is uit duurzaam en bossen die op verantwoorde wijze zijn beheerd. Het bedrijf is PEFCTM en FSC® gecertificeerd en waarborgt zo de traceerbaarheidsketen van het papier.
  • ISO 14001: het milieumanagement van het bedrijf voldoet aan de geldende milieuregelgeving, de verplichting tot het voorkomen van vervuiling en de verplichting tot continue verbetering.

 

selection-composants-environement-quo-vadis

4. Op milieubewuste wijze de bestanddelen selecteren:

Quo Vadis heeft Equology by Quo Vadis gecreëerd, een agendalijn waarvan het papier 100% gerecycleerd PEFCTM is en Der Blaue Engel gecertificeerd. 100% van de gebruikte inkt is plantaardig, de omslag bevat geen ftalaten, de agenda’s bevatten dus meer dan 80% gerecycleerd materiaal.

partenariats-RSE-

5. Solidaire samenwerkingsverbanden opbouwen:

Quo Vadis ondersteunt humanitaire en educatieve verenigingen door het sturen van schoolbenodigdheden en agenda’s.

flux-transport-quo-vadis-RSE

6. De transportstroom optimaliseren:

Quo Vadis beperkt het energieverbruik en de CO2-uitstoot door het vervoer, want zijn producten worden vrijwel allemaal geproduceerd in de fabriek in France.

gestes-pratiques-RSE-quo-vadis

7. De goede gebaren en praktijken toepassen:

Optimaal afvalbeheer, met als doel om dit afval te recyclen (minimaal 90%) en het energieverbruik te verminderen.

Onze certificeringen :