Onze MVO-aanpak

Bij Quo Vadis pleiten we voor een betere wereld voor mens en milieu op basis van een gemeenschappelijk doel: bedenken en vastleggen hoe de toekomst eruitziet.

Hier vindt u al onze verbintenissen, certificeringen, werkwijzen en doelstellingen (maatschappelijk verantwoord ondernemen).

environnement-RSE-engagement-quo-vadis
rapport-rse-quo-vadis-2022

Ons MVO-rapport van 2022

We willen ons transparanter opstellen en onze MVO-aanpak delen om onze huidige acties, verbeterpunten, toekomstige projecten en doelstellingen te laten zien, en een positievere impact te hebben op ons mooie Franse bedrijf en de rest van de wereld.

We hebben gekozen voor een lokale productie in Nantes, omdat dit een positief effect heeft op het welzijn van onze medewerkers en de regio. We selecteren onze grondstoffen en onze partners zorgvuldig, zodat we zeker weten dat zij dezelfde visie en verbintenissen hebben als wij. Zo kunnen we kwaliteitsproducten aanbieden die zijn gemaakt van duurzame en verantwoorde grondstoffen.

Ons MVO-rapport bekijken (alleen in het Engels)

De beloftes van Quo Vadis :

farbriqué-france-nantes-quo-vadis

Geproduceerd in Frankrijk

Onze in Frankrijk gemaakte agenda’s bestaan al bijna zeventig jaar.
We zijn er trots op dat we 7,9 miljoen agenda’s en notitieboekjes produceren op enkele kilometers van Nantes.
Sinds 2013 hebben onze agenda’s het Origine France Garantie-label. En sinds 2015 heeft 100% van het papier van onze agenda’s, kalenders, notitieboekjes en adresboeken het PEFC- of FSC-certificaat en het Origine France Garantie-label.

produire-fance-quo-vadis

Meer verantwoorde productie

We selecteren onze grondstoffen zorgvuldig en gaan alleen partnerschappen aan met geëngageerde bedrijven.
We kiezen partners met dezelfde visie en verbintenissen als wij, zodat we kwaliteitsproducten kunnen aanbieden en ons aandeel gerecyclede grondstoffen kunnen verhogen.

impact-environnemental-rse-quo-vadis

Onze impact op het milieu beperken

Onze teams doen elke dag hun best om onze impact te verkleinen door onder andere het afval te recyclen, slimmer om te gaan met de energie en elektrische laadpalen te installeren.
We werken nauw samen met erkende dienstverleners om inzicht te krijgen in onze impact en deze te verkleinen.

personne-humain-equipe-quo-vadis

De mens opnieuw centraal stellen in ons vak

Het is de missie van Quo Vadis om knowhow door te geven aan nieuw talent, de gelijkheid tussen mannen en vrouwen te vergroten, het welzijn van onze medewerkers te bevorderen en acties te ondersteunen ten gunste van minderheden.

developper-economie-locale-quo-vadis

De economische en sociale activiteit van de regio ontwikkelen

We zijn er trots op dat we zijn gevestigd op enkele kilometers van Nantes en dat we ervoor hebben gekozen om ons in te zetten voor de werkgelegenheid.
We werken met lokale wervingsbureaus, we gaan samenwerkingen aan met kunstenaars/ontwerpers uit Nantes en we investeren in onze band met de jongere generatie (Déclic Métiers). We ondersteunen mensen met een handicap (door te werken met een ‘Entreprise Adaptée’) en nemen deel aan regionale evenementen (Journées Régionales de la Visite d’Entreprise).

responsable-comportements-actions-quo-vadis-RSE

Bijdragen aan een meer verantwoord bestuur en handelen

Om verantwoord te kunnen handelen, hebben we een gedragscode opgesteld, een klokkenluidersysteem ingevoerd en een opleidingsprogramma gemaakt om medewerkers bewust te maken van en te informeren over goede zakelijke en sociale praktijken.

gestes-pratiques-RSE-quo-vadis

De goede gebaren en praktijken toepassen

Onze teams worden bewust gemaakt van goede praktijken (afval recyclen en scheiden) in het kader van hun werk.

Tegelijkertijd moedigen we onze consumenten aan om hun gebruikte producten te recyclen/weg te brengen naar een speciaal inzamelpunt.

Onze certificeringen :

imprim-vert-quo-vadis

Imprim’vert-gecertificeerd sinds 2007

Het label Imprim’vert® garandeert dat de producten worden gedrukt volgens een methode die de impact op het milieu beperkt.

logo-iso-14001-quo-vadis

ISO 14001-gecertificeerd sinds 2007

De ISO 14001-certificering garandeert dat het milieumanagement van het bedrijf voldoet aan de eisen van de norm: naleving van de toepasselijke milieuwetgeving, verbintenis om vervuiling te voorkomen en verbintenis tot voortdurende verbetering.

certification-fsc-pefc-quo-vadis

PEFC-gecertificeerd sinds 2007 en FSC-gecertificeerd sinds 2011

De PEFC- en FSC-certificeringen voor hout- en papierproducten tonen aan dat het product afkomstig is van duurzaam beheerde bossen (PEFC)/verantwoord beheerde bronnen (FSC), en staan centraal in de commerciële strategie van de groep Exacompta Clairefontaine: 34 product-/verwerkings-/verkooplocaties zijn FSC- en/of PEFC-gecertificeerd.

lgo-ofg-quo-vadis

Alles agenda’s zijn sinds 2013 Origine France Garantie-gecertificeerd en sinds 2015 ook alle kalenders, notitieboekjes en adresboeken.

Het label Origine France Garantie werd in 2011 in het leven geroepen om consumenten duidelijke informatie te geven over de oorsprong van een product en om bedrijven die dit certificeringsproces uitvoeren in staat te stellen hun productie te bevorderen.